|
|
Registros recuperados : 30 | |
4. | | CARRATO, S.; CURUTCHET, M.R.; MONTERO, S.; VAZ TOUREM, J.; PALLANT, A.; LADO, J.; ARES, G.; GIMÉNEZ, A.; VITOLA, A. Manual de tipificación de calidad de frutas y verduras: procedentes de la agricultura familiar en Uruguay. Montevideo (UY): Ministerio de Desarrollo Social (MIDES), 2023. 65 p. Coordinación editorial: Leticia Varela. - Diseño y diagramación: Erika Bernhardt. - Fotografía: Agustina Vitola. - Ilustraciones: Observatorio Granjero (DIGEGRA-MGAP, UAM). - Apoyo logístico: Blanca Olivera. - Gestión de ISBN: Teresa...Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
| |
5. | | FARIÑA, L.; BOIDO, E.; ARES, G.; GONZALEZ, N.; LADO, J.; CURBELO, R.; ALMEIDA, L.; MEDINA, K.; CARRAU, F.; DELLACASSA, E, Solid phase microextraction for the characterization of food aroma and particular sensory defects. (Chap.6) In: ACS Symposium Series, 2023, Volume 1433, Pages 299 - 325. Flavors and Fragrances in Food Processing: Preparation and Characterization Methods. Balakrishnan P., Gopi S. (editors). doi: https://doi.org/10.1021/bk-2022-1433.ch006 (ACS Symposium Series; Volume 1433). Chapter book history: Publication Date (Web):December 28, 2022 -- Corresponding author: Dellacassa, E.; Laboratorio de Biotecnología de Aromas, Departamento de Química Orgánica, Facultad de Química, Universidad de la República, Av....Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
| |
6. | | LADO, J.; VICENTE, E.; RODRÍGUEZ, G.; ARES, G. Consumer perception of purple-fleshed sweet potatoes: hedonic, sensory, and emotional expectations. [Percepción de los boniatos de pulpa violeta: expectativas hedónicas, sensoriales y emocionales de los consumidores]. [Percepção da batata-doce de polpa roxa: expectativas hedonicas, sensoriais e emocionais dos consumidores]. Section: Food Technology. Agrociencia Uruguay, 2022, vol. 26, n.1, article e990. doi: https://doi.org/10.31285/AGRO.26.990 Article history: Received 21 December 2021; Accepted 07 May 2022; Published 13 May 2022.
Editor: Gustavo González-Neves. Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Montevideo, Uruguay.
Correspondence: Joanna Lado,...Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
| |
7. | | BONILLA, L.; CARRATO, S.; CURUTCHET, M.R.; DEMOV, M.N.; GONZÁLEZ, F.; GONZÁLEZ, F.; PAZ, L.; VERDIER, S.; METHOL, R.; MONTERO, S.; VAZ TOUREM, J.; ANTÍA, M.; MARTÍNEZ, N.; OSORIO, F.; LADO, J.; PALLANTE, A.; ROMERO, D.; IANNOLO, M.; SUS, M.; ARES, G.; BELLENDA, B.; GIMÉNEZ, A.; GUGLIUCCI, V.; VARELA, L.; VITOLA, A. Frutas y verduras. Placer, bienestar y sustentabilidad. Montevideo (UY): Ministerio de Desarrollo Social (MIDES), 2022. 98 p. LICENCIA: Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons Reconocimiento-No Comercial 4.0 Internacional. (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/deed.es_ES )Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
| |
8. | | REALINI, C.E.; ARES, G.; ANTÚNEZ, L.; BRITO, G.; LUZARDO, S.; DEL CAMPO, M.; SAUNDERS, C.; FAROUK, M.; MONTOSSI, F. Meat insights: Uruguayan consumers´mental associations and motives underlying consumption changes. Meat Science, 2022, volume 192, 108901. doi: https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2022.108901 Article history: Received 29 March 2022; Received in revised form 25 May 2022; Accepted 28 June 2022; Available online 2 July 2022.
Corresponding author: E-mail address: fmontossi@inia.org.uy (F.M. Montossi).
This research was funded by...Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
| |
9. | | MONTOSSI, F.; ARES, G.; ANTÚNEZ, L.; BRITO, G.; LUZARDO, S.; DEL CAMPO, M.; REALINI, C. Preferencias, motivaciones y cambios e nel consumo de carne en Uruguay. Revista INIA Uruguay, Diciembre 2022, no.71, p. 43-47. (Revista INIA; 71)Biblioteca(s): INIA Treinta y Tres. |
| |
10. | | LADO, J.; MOLTINI, A.; PINTOS, P.; LUQUE, E.; GONCALVEZ, L.; RIVAS, F.; ALCAIRE, F.; ARES, G. Unraveling factors affecting consumers' liking of novel Uruguayan mandarins. [Descifrando los factores que afectan la aceptabilidad de nuevas mandarinas Uruguayas]. [Descifrando os fatores que afetam a aceitabilidade de novas tangerinas uruguaias]. Agrociencia Uruguay, 2021, vol. 25, n.2, article E540. DOI: https://doi.org/10.31285/AGRO.25.540 Article history: Received 10 Feb 2021; Accepted 3 Aug 2021; Published 18 Aug 2021.
Editor: Gustavo González-Neves, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay.
Correspondence: Joanna Lado, mail: jlado@inia.org.uyBiblioteca(s): INIA Las Brujas. |
| |
11. | | LADO, J.; RIVAS, F.; MOLTINI, A.; ALCAIRE, F.; ARES, G. Uruguayan consumers' perception of mandarins: insights for selection and marketing of newcultivars. [Percepción de las mandarinas por los consumidores uruguayos: aportes para la selección y la promoción denuevos cultivares. ]. [Percepção dos consumidores uruguaios sobre tangerinas: contribuições para a seleção e comercialização de novas cultivares.] Section: Food Technology. Agrociencia Uruguay, 2021, vol. 25, n.2, article e530. Doi: https://doi.org/10.31285/AGRO.25.530 Article history: Received 02 Feb 2021; Accepted 09 Apr 2021, Published03 Jun 2021.
Editor: Gustavo González-Neves, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay.
Correspondence: Joanna Lado, mail: jlado@inia.org.uyBiblioteca(s): INIA Las Brujas. |
| |
13. | | MOLTINI, A.; VICENTE, E.; ALCAIRE, F.; LUQUE, E.; PINTOS, P.; GHELFI, B.; ARES, G.; LADO, J. Aplicación del Mapeo Proyectivo y CATA para mejorar la calidad sensorial de los cultivares de boniato uruguayos. [Resumen] Ciclo Destacadas INIA 2019. In: INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria); Programa Nacional Producción Hortícola. Resúmenes. Jornada Mejoramiento Genético de Hortalizas: Ciencia y Tecnología para la producción y el consumidor, 2019, Salto, Uruguay. Trabajos de investigación relacionados al proyecto. Salto (UY): INIA, 2019. p. 9-10. Presentado en: Sensometrics 2018, Montevideo, Uruguay.Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
| |
14. | | LADO, J.; VICENTE, E.; MOLTINI, A.; PINTOS, P.; LUQUE, E.; MANZZIONI, A.; GHELFI, B.; ARES, G. Análisis sensorial integrado al mejoramiento genético de hortalizas uruguayas. [Resumen]. Ciclo Destacadas INIA 2019. In: INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria); Programa Nacional Producción Hortícola. Resúmenes. Jornada Mejoramiento Genético de Hortalizas: Ciencia y Tecnología para la producción y el consumidor, 2019, Salto, Uruguay. Trabajos de investigación relacionados al proyecto. Salto (UY): INIA, 2019. p. 8. Presentado en: INNOVA 2017, LATU, Montevideo, Uruguay.Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
| |
15. | | MOLTINI, A.; LUQUE, E.; PINTOS, P.; GHELFI, B.; VICENTE, E.; ARES, G.; LADO, J. Caracterización fisicoquímica y sensorial de variedades de boniato uruguayas preparados mediante dos métodos de cocción. [Resumen]. Ciclo Destacadas INIA 2019. In: INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria); Programa Nacional Producción Hortícola. Resúmenes. Jornada Mejoramiento Genético de Hortalizas: Ciencia y Tecnología para la producción y el consumidor, 2019, Salto, Uruguay. Trabajos de investigación relacionados al proyecto. Salto (UY): INIA, 2019. p. 6-7. Presentado en: 2do Congreso Iberoamericano de Ingeniería de los Alimentos-CIIAL 2016, Punta del Este, Uruguay.Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
| |
16. | | PEDROZO, P.; MOLTINI, A.I.; PINTOS, P.; LUQUE, E.; SALVO, M.; ARRUABARRENA, A.; ARES, G.; ALCAIRE, F.; VICENTE, E.; LADO, J. Herramientas de selección temprana en la mejora de la calidad sensorial de las frutillas nacionales. [Resumen] In: INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria); Programa Nacional Producción Hortícola. Resúmenes. Jornada Mejoramiento Genético de Hortalizas: Ciencia y Tecnología para la producción y el consumidor, 2019, Salto, Uruguay. Trabajos de investigación relacionados al proyecto. Salto (UY): INIA, 2019. p. 26-27.Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
| |
17. | | LADO, J.; MOLTINI, A.; VICENTE, E.; RODRÍGUEZ, G.; ARCIA, P.; RODRÍGUEZ, M.; LÓPEZ, M.; BILLIRIS, A.; ARES, G. Integration of sensory analysis into plant breeding: a review. [Integración del análisis sensorial al mejoramiento genético de plantas]. Agrociencia Uruguay, 2019, 23(1):1-15. Doi: https://doi.org/10.31285/AGRO.23.1.16 Article history: Recibido: 26-04-2019 / Aceptado: 30-04-2019.Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
| |
18. | | MOLTINI, A.; LUQUE, E.; PINTOS, P.; RIVAS, F.; ARES, G.; ALCAIRE, F.; IBÁÑEZ, F.; LADO, J. Los frutos cítricos: color, sabor y salud. Revista INIA Uruguay, 2018, no. 54, p. 45-48. (Revista INIA; 54).Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
| |
19. | | LADO, J.; MOLTINI, A.; PINTOS, P.; LUQUE, E.; VICENTE, E.; GHELFI, B.; MANZZIONI, A.; ARES, G. Porque el sabor importa: la evaluación sensorial integrada al mejoramiento genético de hortalizas uruguayas. Revista INIA Uruguay, 2018, no. 55, p. 31-34. (Revista INIA; 55).Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
| |
20. | | VICENTE, E.; RODRIGUEZ, G.; GHELFI, B.; REGGIO, A.; VARELA, P.; GONZÁLEZ-ARCOS, M.; ARRUABARRENA, A.; ARES, G.; LADO, J. Los cultivares CAMBARÁ y CHAPICUY: nuevas oportunidades para la mejora de la calidad en boniato. Revista INIA Uruguay, 2016, No.44, p. 34-38. (Revista INIA; 44)Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
| |
Registros recuperados : 30 | |
|
|
Registro completo
|
Biblioteca (s) : |
INIA Tacuarembó. |
Fecha actual : |
09/12/2015 |
Actualizado : |
20/09/2019 |
Tipo de producción científica : |
Artículos en Revistas Indexadas Internacionales |
Circulación / Nivel : |
Internacional - -- |
Autor : |
CUBBAGE, F.; MAC DONAGH, P.; BALMELLI, G.; MORALES OLMOS, V.; BUSSONI, A.; RUBILAR, R.; DE LA TORRE, R.; LORD, R.; HUANG, J.; HOEFLICH, V.A.; MURARA, M.; KANIESKI, B.; HALL, P.; YAO, R.; ADAMS, P.; KOTZE, H.; MONGES, E.; HERNÁNDEZ PÉREZ, C.; WIKLE, J.; ABT, R.; GONZALEZ, R.; CARRERO, O. |
Afiliación : |
FREDERICK CUBBAGE, Forestry and Environmental Resources, North Carolina State University, USA.; PATRICIO MAC DONAGH, Universidad Nacional de Misiones (UNAM), Eldorado, Misiones, Argentina.; GUSTAVO DANIEL BALMELLI HERNANDEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; VIRGINIA MORALES OLMOS, University of Georgia, Athens, Georgia, USA; ADRIANA BUSSONI, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay; RAFAEL RUBILAR, Universidad de Concepción, Concepción, Chile.; RAFAEL DE LA TORRE, ArborGen, Ridgeville, South Carolina, USA; ROGER LORD, Mason, Bruce, & Girard, Inc., Portland, Oregon, USA.; JIN HUANG, Abt Associates, USA; VITOR AFONSO HOEFLICH, Universidade Federal do Paraná, Paraná, Brasil; MAURO MURARA, Universidade do Contestado, Santa Catarina, Brasil; BRUNO KANIESKI, Universidade do São Paulo, Piracicaba, Brasil; PETER HALL, New Zealand Forest Research Institute Ltd., New Zealand.; RICHARD YAO, New Zealand Forest Research Institute Ltd., New Zealand.; PAUL ADAMS, Forestry Tasmanaia, Australia.; HEYNS KOTZE, Mondi Group, South Africa.; ELIZABETH MONGES, Universidad de Asunción, Asunción, Paraguay.; CARMELO HERNÁNDEZ PÉREZ, Comisión Nacional Forestal, México.; JEFF WIKLE, TerraSource Valuation, Waxhaw, NC. USA.; ROBERT ABT, North Carolina State University, Raleigh, North Carolina, USA; RONALDS GONZALEZ, North Carolina State University, Raleigh, North Carolina, USA.; OMAR CARRERO, North Carolina State University, Raleigh, North Carolina, USA. |
Título : |
Global timber investments and trends, 2005-2011. |
Fecha de publicación : |
2014 |
Fuente / Imprenta : |
New Zealand Journal of Forestry Science, 2014, 44(Suppl 1):S7. |
DOI : |
10.1186/1179-5395-44-S1-S7 |
Idioma : |
Inglés |
Notas : |
Article history: Published: 26 November 2014. |
Contenido : |
Prior research in 2005 and 2008 estimated planted forest investment returns for a set of countries and included some natural forest species in a few countries. This research has extended those analyses to a larger set of countries and focused on plantation species, for seven years. This research serves as a "benchmarking" exercise that helps identify comparative advantages among countries for timber investment returns, as well as other institutional, forestry, and policy factors that affect investments. Furthermore, it extends the analyses to examine the effects of land prices, environmental regulations, and increased productivity on timber investment returns, as well as comparing timber returns with traditional stock market returns. |
Thesagro : |
FORESTACIÓN; MADERA; RENTABILIDAD. |
Asunto categoría : |
K10 Producción forestal |
URL : |
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/5363/1/Balmelli.pdf
http://www.nzjforestryscience.com/content/pdf/1179-5395-44-S1-S7.pdf
|
Marc : |
LEADER 01882naa a2200433 a 4500 001 1054092 005 2019-09-20 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1186/1179-5395-44-S1-S7$2DOI 100 1 $aCUBBAGE, F. 245 $aGlobal timber investments and trends, 2005-2011.$h[electronic resource] 260 $c2014 500 $aArticle history: Published: 26 November 2014. 520 $aPrior research in 2005 and 2008 estimated planted forest investment returns for a set of countries and included some natural forest species in a few countries. This research has extended those analyses to a larger set of countries and focused on plantation species, for seven years. This research serves as a "benchmarking" exercise that helps identify comparative advantages among countries for timber investment returns, as well as other institutional, forestry, and policy factors that affect investments. Furthermore, it extends the analyses to examine the effects of land prices, environmental regulations, and increased productivity on timber investment returns, as well as comparing timber returns with traditional stock market returns. 650 $aFORESTACIÓN 650 $aMADERA 650 $aRENTABILIDAD 700 1 $aMAC DONAGH, P. 700 1 $aBALMELLI, G. 700 1 $aMORALES OLMOS, V. 700 1 $aBUSSONI, A. 700 1 $aRUBILAR, R. 700 1 $aDE LA TORRE, R. 700 1 $aLORD, R. 700 1 $aHUANG, J. 700 1 $aHOEFLICH, V.A. 700 1 $aMURARA, M. 700 1 $aKANIESKI, B. 700 1 $aHALL, P. 700 1 $aYAO, R. 700 1 $aADAMS, P. 700 1 $aKOTZE, H. 700 1 $aMONGES, E. 700 1 $aHERNÁNDEZ PÉREZ, C. 700 1 $aWIKLE, J. 700 1 $aABT, R. 700 1 $aGONZALEZ, R. 700 1 $aCARRERO, O. 773 $tNew Zealand Journal of Forestry Science, 2014, 44(Suppl 1):S7.
Descargar
Esconder MarcPresentar Marc Completo |
Registro original : |
INIA Tacuarembó (TBO) |
|
Biblioteca
|
Identificación
|
Origen
|
Tipo / Formato
|
Clasificación
|
Cutter
|
Registro
|
Volumen
|
Estado
|
Volver
|
Expresión de búsqueda válido. Check! |
|
|